Ostatnio przybyło nam obserwujących (dziękujemy Wam! ?), więc postaramy się krótko przedstawić! Jesteśmy ogólnopolską Organizacją Pożytku Publicznego (OPP) i stowarzyszeniem (co oznacza, że możesz zostać naszym członkiem), które powstało w 1919 roku. Od samego początku zajmujemy się wszechstronną pomocą dzieciom i ich rodzinom. Obecnie trzon naszej działalności to blisko ? 300 placówek wsparcia dziennego w całym kraju ? ("placówka wsparcia dziennego" to termin pochodzący z ustawy, u nas zarówno podopieczni, jak i nasza kadra nazywają je znacznie przyjaźniej "ogniskami" lub "świetlicami" :) stąd nasz hasztag #OgniskoTPD) Prócz nich prowadzimy: • 7 ośrodków adopcyjnych TPD, • przedszkola i żłobki, • bezpłatne poradnictwo rodzinne (zazwyczaj w kadrze jest psycholog, pedagog, logopeda, psychiatra, prawnik), • sieć Społecznych Rzeczników Praw Dziecka, • ośrodek interwencji kryzysowej, • kolonie, zimowiska, półkolonie, tzw. Lato w Mieście, a także: • przedszkola i szkoły specjalne, • WTZ-y (warsztaty terapii zajęciowej), • domy dziennego pobytu, • koła pomocy, • turnusy rehabilitacyjne. Tyle na dziś w telegraficznym skrócie, więcej znajdziecie w zakładce MISJA TPD na https://1procent.tpd.org.pl/misja-tpd/ – tutaj także, możecie wesprzeć TPD swoim 1%. W tym roku będzie to szczególnie ważne, ponieważ koszty pandemii uderzyły także w nas, a nasi podopieczni i ich rodziny potrzebowali i wciąż potrzebują znacznie większej pomocy niż do tej pory. Zobacz, jak pomagaliśmy w 2020, wyjątkowo trudnym dla naszych dzieci roku ? https://www.facebook.com/TPDZG/posts/713021456021236 Nasz KRS? 0000 11 43 45 ????‍? #TPD #TowarzystwoPrzyjaciółDzieci #dzieci #rodzina #nonprofit #OPP #NGO #1procent #pomoc
2021-02-10, 14:16

Prócz nich prowadzimy:
• 7 ośrodków adopcyjnych TPD,
• przedszkola i żłobki,
• sieć Społecznych Rzeczników Praw Dziecka,
• ośrodek interwencji kryzysowej,
• kolonie, zimowiska, półkolonie, tzw. Lato w Mieście,

a także:
• przedszkola i szkoły specjalne,
• WTZ-y (warsztaty terapii zajęciowej),
• domy dziennego pobytu,
• koła pomocy,
• turnusy rehabilitacyjne.

Nasz KRS? 0000 11 43 45 ????‍?

#TPD #TowarzystwoPrzyjaciółDzieci #dzieci #rodzina
#nonprofit #OPP #NGO #1procent #pomoc