? #MegaMisja, program Fundacja Orange w placówkach wsparcia dziennego TPD
? #MegaMisja, program Fundacja Orange w placówkach wsparcia dziennego TPD Program, który do tej pory realizowany był głównie w szkołach i szkolnych świetlicach, od września działa także w Towarzystwie Przyjaciół Dzieci. W roku szkolnym 2021/22 10 placówek wsparcia dziennego Towarzystwa Przyjaciół Dzieci dołącza do MegaMisji! Będą to środowiskowe ogniska wychowawcze i świetlice TPD w #Olsztyn, #Lublin, #Olecko, #Warszawa #Praga, #Gorlice i po dwie placówki w #Zamość i #Kraków ? CZYM JEST MEGAMISJA? MegaMisja to 10-miesięczny cykl zajęć dla klas 1-3 szkół podstawowych, który powstał po to, żeby pomóc dzieciom zadbać o swoją równowagę i bezpieczeństwo online. Z nami kształtują zdrowe nawyki cyfrowe i uczą się, jakie treści można publikować w sieci, jak chronić swoją prywatność, przestrzegać netykiety, praw autorskich, jak znaleźć wiarygodne informacje w sieci, dbać o internetowe maniery, zabezpieczać urządzania i jak zachować umiar w spędzaniu czasu online. To nie tyle kwestia technicznych umiejętności, co odpowiedzialnego podejścia do korzystania z technologii. #TPD #TowarzystwoPrzyjaciółDzieci #FundacjaOrange #NonProfit #OPP #NGO #dziecko #dzieci #DlaDzieci #pomoc #edukacja #dzieciwsieci #fundacja #Orange
2021-09-29, 12:59
? #MegaMisja, program Fundacja Orange w placówkach wsparcia dziennego TPD