? #CYFROLATKI – ogólnopolski program profilaktyczny TPD na Warmii i Mazurach
? #CYFROLATKI – ogólnopolski program profilaktyczny TPD na Warmii i Mazurach Towarzystwo Przyjaciół Dzieci w Olsztynie podzieliło się grafikami, które przedstawiają w pigułce problemy związane z naszym i naszych dzieci życiem cyfrowym. Problemy te poruszamy szczegółowo podczas warsztatów „CYFROLATKÓW” zarówno z kadrą pedagogiczną naszych placówek, rodzicami, jak i samymi podopiecznymi, którzy stanowią największą grupę objętą cyklem tych zajęć. „CYFROLATKI” to jednak nie tylko część szkoleniowa. Punktem wyjścia było przeprowadzenie badań i analiza ich wyników. Wyniki pracy badawczej pojawiają się w trakcie warsztatów, a ich komplet znalazł się w publikacji wydanej przez Towarzystwo Przyjaciół Dzieci Zarząd Główny pt. „Cyfrolatki – profilaktyka cyberprzemocy, hejtu i mowy nienawiści”. Książka w wersji drukowanej dotarła do wychowawców #OgniskoTPD oraz Biblioteki Narodowej i jej filii. W PDF-ie można pobrać ją ze strony https://zg.tpd.org.pl/pdf/Cyfrolatki.pdf. Zachęcamy pedagogów i wolontariuszy pracujących z dziećmi i młodzieżą do korzystania z niej jak z podręcznika. Tym bardziej, że pozycja ta zawiera także #ScenariuszeZajęć dostosowane do różnych grup wiekowych. ? Poznaj i wesprzyj misję TPD ? https://1procent.tpd.org.pl #TPD #TowarzystwoPrzyjaciółDzieci #Pepco PEPCO #dzieci #internet #hejt #przemoc #dyskryminacja #zdrowie #nonprofit #OPP #NGO #1procent
2021-03-25, 16:19
? #CYFROLATKI – ogólnopolski program profilaktyczny TPD na Warmii i Mazurach

„CYFROLATKI” to jednak nie tylko część szkoleniowa.

? Poznaj i wesprzyj misję TPD ? https://1procent.tpd.org.pl

#TPD #TowarzystwoPrzyjaciółDzieci #Pepco PEPCO